Er zijn vandaag de dag best veel sandbox-games die je kunt spelen, alleen kunnen ze na verloop van tijd ook enigszins repetitief gaan aanvoelen. Dit zou hem kunnen zitten in een aantal dingen waar we in een ver verleden al eens een video-item aan hebben gewijd. Dat ging toen onder andere over steeds maar weer dezelfde soort kleinere missies en andere activiteiten die je in een open-wereld game voor je kiezen krijgt. Een andere, meer persoonlijke ergernis van ondergetekende is dat je ook vaak dezelfde soort personages in bijvoorbeeld een andere wijk van een bepaalde ziet rondlopen.

Alsof overal klonen van dezelfde persoon leven, die dan bovendien nog vaak dezelfde soort bewegingen maken. Het zijn enkele ergernissen waar ondergetekende zich wel eens aan kan storen, al hoeft dit voor jou natuurlijk niet te gelden. Bovendien kan het ook zijn dat jij je juist weer ergert aan andere dingen die je vaak tegenkomt in dergelijke games. Niet alle open-wereld games zijn natuurlijk hetzelfde qua opzet en daarbij komt dat de één beter afgewerkt is dan de ander. Wellicht interesseert jou een bepaalde setting ook meer dan een ander.

Hoe zit dit bij jou? Heb je recent nog een game als Watch_Dogs 2, Ghost Recon: Wildlands of Mafia III gespeeld? Deel jij bovenstaande punten ook als ergernis of stoor jij je er helemaal niet zo aan? Heb jij juist andere dingen waar je je in het algemeen aan kan ergeren wanneer je een game met een grote open wereld speelt? Het is in ieder geval een onderwerp dat je weer vanuit meerdere kanten kunt belichten en wij zijn dan ook zeer benieuwd naar je mening over dit onderwerp.

Laat dan ook vooral weten wat je hiervan vindt. Je reactie kan je zoals gebruikelijk weer onder dit artikel plaatsen.