Persona 5

Persona 5 werd enorm goed ontvangen door critici en terecht, want Persona 5 is één van de beste JRPG’s ooit gemaakt. De game weet zelfs mensen te interesseren die normaliter niets met JRPG’s hebben. Nieuwkomers omschrijven de game bijvoorbeeld als Pokémon voor volwassenen en het verhaal is één van de meest genoemde pluspunten. De game werd vorige week dinsdag gelanceerd op de PS4 en PS3, en wist meteen erg goed te verkopen in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk.

De game knalt namelijk tijdens de lanceringsweek binnen op nummer 1 en is dus de best verkopende game van die week in het land. Dit is bijzonder, want de laatste JRPG die zo hoog in de verkooplijsten wist te komen, was Ni No Kuni: Wrath of the White Witch in 2013. Final Fantasy XV lukte het destijds niet en kwam binnen op nummer twee; deze kwam echter wel in dezelfde week uit als FIFA 17, dus dat valt te verklaren.

Persona 5 is in ieder geval de grootste lancering voor de serie ooit en daar mag ontwikkelaar Atlus erg trots op zijn. Persona 5 is ook zeer vriendelijk voor nieuwkomers, aangezien elk deel een op zichzelf staand verhaal heeft.