Ter ere van de release van Dragon Quest XI gaat welbekende accessoire fabrikant HORI een speciale PS4-controller uitbrengen. Deze controller is geheel in de stijl van Slime, een bekend personage uit de game. De vorm is alleen het meest rare van wat we ooit gezien hebben binnen het PS4 controller spectrum. Hiermee is de controller wat ons betreft dan ook al meteen legendarisch.

Deze vorm voor een controller ga je immers niet snel meer tegenkomen en we verwachten dan ook dat met name het Japanse publiek hier meteen bovenop zal gaan springen. De controller gaat door het leven onder de noemer ‘Dragon Quest Slime Controller’ en biedt eigenlijk alles dat je van een controller mag verwachten.

Zo is de controller voorzien van alle knoppen die je ook op de DualShock 4 vindt, plus een extra turbo-knop. Verder is er een ingebouwde mono speaker aanwezig, een motion sensor, stereo headset jack en een touchpad. De controller lanceert exclusief in Japan op 29 juli, dezelfde dag als de game. Voor 9980 yen (85 euro) is die van jou, plus de nodige importkosten uiteraard.