Begin deze maand kwam Persona 5 uit voor de PlayStation 4. Ben je echter een PS Vita-bezitter en je bent fan van de verhalen van deze (Persona) serie, dan kom je volgende maand aan je trekken. Dan zal namelijk The Caligula Effect in de PlayStation Store te vinden zijn en deze JRPG is geschreven door Tadashi Satomi, de schrijver van Persona, Persona 2: Innocent Sin en Persona 2: Eternal Punishment.

In The Caligula Effect wordt een groep studenten gevolgd die erachter komen dat hun leven een complete leugen is. Zij bevinden zich namelijk in een digitale constructie, genaamd Mobius, die wordt geleid door een virtuele idool. De studenten zullen er dus alles aan doen om uit deze gefabriceerde wereld te ontsnappen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De virtuele idool maakt namelijk misbruik van de diepst verborgen angsten van de groep.

The Caligula Effect zal op 2 mei digitaal beschikbaar worden gesteld als ‘Deluxe Bundle’. Deze bevat natuurlijk de game, maar ook een thema voor de PlayStation Vita, 19 avatars en een Swimsuit DLC pakket. Dit alles zal 39,99 euro gaan kosten.