Zoals beloofd hebben Electronic Arts en DICE vanavond Star Wars Battlefront II officieel uit de doeken gedaan. Dit deed men met een spectaculaire aankondigingstrailer, die je hieronder kunt bekijken. De trailer bevat “game engine footage”, op echte gameplay moeten we helaas nog wachten. Deze trailer is overigens beduidend langer dan de video die eerder deze week was gelekt.

Star Wars Battlefront II zal, in tegenstelling tot het vorige deel, een singleplayer campagne bevatten. Daarin speel je als Iden Versio, de commander van de Inferno Squad. Deze Imperial-eenheid is zowel op de grond als in de ruimte actief. In de singleplayer zal je veel van de bekende Star Wars personages tegenkomen in een dertig jaar durend verhaal van verraad en wraak.

Daarnaast kun je natuurlijk ook online aan de slag in de multiplayer, die gevechten voor maximaal 40 spelers ondersteunt. De game laat spelers vechten in authentieke locaties in alle verschillende Star Wars tijdperken, wat al helemaal interessant is. In de multiplayer kun je verschillende land- en luchtvoertuigen besturen en kun je ook als iconische Star Wars personages (zoals Kylo Ren, Rey, Darth Maul en Yoda) spelen, die allemaal hun eigen vaardigheden hebben.

Daarnaast zal Star Wars Battlefront II ook space battles bevatten. Ook kun je met een andere speler in split-screen coöp aan de slag. In deze modus kun je beloningen verdienen om zo je troopers en de verschillende bekende personages aan te passen.

Star Wars Battlefont II zal op 17 november uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wanneer je de game pre-ordert, ontvang je speciale personages uit Star Wars: The Last Jedi. Ook krijg je enkele modifiers voor de speciale vaardigheden van Kylo Ren, Rey en de Milleunnium Falcon.

EA en DICE hebben daarnaast een speciale editie van de game aangekondigd, namelijk de Elite Trooper Deluxe Edition. Door deze editie te kopen kun je drie dagen eerder, op 14 november dus, met de game aan de slag. Daarnaast bevat de editie nog enkele in-game extra’s. Die hebben we hieronder opgesomd.

  • Upgraded versions of all 4 trooper classes (Officer, Assault, Heavy, and Specialist)
  • 4 epic ability upgrades—one for each trooper class
  • Instant weapon unlocks and weapon modifications for each trooper class