Een paar dagen geleden was Bandai Namco een nieuwe game aan het teasen door middel van een korte trailer. Nu is via Famitsu bekend geworden dat het gaat om ‘Code Vein’ en deze game wordt omschreven als een ‘dungeon-exploring hard action RPG’.

In de game speel je met ‘Revenants’, vampiers met bovennatuurlijke krachten. Zij gaan op pad om de waarheid van de wereld te achterhalen. De Revenants zijn weer een onderdeel van een geïsoleerd bedrijf genaamd ‘Vein’, die hen helpen te overleven. Om te vechten maakt de groep gebruik van verschillende soorten zwaarden en andere close combat wapens. Het is de bedoeling dat zij genoeg bloed krijgen, anders veranderen zij in monsters genaamd de ‘Lost’.

Er zijn ook verschillende abilities te verwerven en een tweetal hiervan zijn als volgt:

  •  Blood Veil – The Blood Veil is an equipment unique tot he Revenant, used to suck up blood from the Lost. While in use, it appears in the form of clothing, and also functions as armor. While in use to suck up blood, it uses a mechanism for the purpose, and we see a change in the user’s mask as well.
  • Special Ability: Blood Smelting – This action becomes possible after acquiring blood from the Lost after successfully sucking up their blood using Blood Veil. This allows you to power yourself up, debuff enemies, do direct attacks, and other uses.

Code Vein is op het moment voor ongeveer 35 procent gereed en het is de bedoeling dat de game volgend jaar zal uitkomen. De eerste trailer van het spel zal in een later stadium worden vrijgegeven en het is nog even afwachten of de game ook op de PlayStation 4 uitkomt.