Gewelddadige videogames zijn goed voor kinderen!

Het is tegenwoordig niet normaal meer wat de politiek denkt van videogames en steeds meer verbied. Zo zijn in Australië bijna alle gewelddadige videogames verboden en in Duitsland wordt er heel erg veel gecensureerd. Bij ons in Nederland is sinds kort dat het PEGI systeem, dat normaal bedoelt is voor een leeftijds advies voor een game of film, nu is bedoelt om aan te geven dat je minimaal zo oud moet zijn om die game of film te spelen/kijken. Waarom? Volgens vele politieke mensen zouden gewelddadige videogames slecht voor je zijn en zouden de kinderen die ze spelen er erg agressief er van worden.

Maar niets is minder waar. Volgens het onderzoek van Dr. Christopher Ferguson van Texas A&M University, zijn gewelddadige videogames goed voor kinderen. Gewelddadige videogames zouden kinderen en mensen volgens andere onderzoeken agressiever maken dan normaal, en uiteindelijk kunnen zorgen voor dramatische incidenten. Denk hierbij maar aan het incident in Amerika waarbij een jongen gewapend op school kwam en iedereen neerschoot. En waarom deed hij dat volgens medici? Hij speelde graag Doom. Volgens Dr. Christopher Ferguson is dit onzin en wordt er niet naar de andere kant van het verhaal gekeken.

Het viel Dr. Ferguson namelijk enorm op dat gewelddadige misdaad enorm is afgenomen in dezelfde periode dat videogames steeds populairder werden. Tevens heeft hij verschillende tests gedaan die er op wijzen dat door het spelen van gewelddadige videogames hij beter een kaart kon lezen, hij beter problemen kon oplossen en de mogelijkheid had om zijn ogen op een klein object heel erg in de verte te richten. Volgens andere tests blijken dat mensen die wel gewelddadige videogames spelen en mensen die niet gewelddadige videogames spelen hetzelfde “frustratie-gehalte” hadden. Volgens ons lijkt het erop dat de kinderen die vanaf hun geboorte al een steekje los in hun hoofd hebben beter maar niet aan dit soort games kunnen gaan beginnen, en de overige kinderen/mensen? Ga jullie gang.

 1.    542 XP
  niels's avatar

  ik ga de beste man een kaartje sturen.. eindelijk iemand die het begrijpt.. xD

 2.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Er is toch al eenmaal een stempel op gedrukt, waardoor het onderzoek van Dr Christopher Ferguson weinig nut zal hebben “in de zin hoe mensen erover denken”

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Eindelijk iemand die redelijk is.

 4.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @niels: Yah man!

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik denk dat hij inderdaad wel gelijk heeft als je gewoon normaal bent ga je van games echt geen mensen vermoorden dat doe je alleen als je gek bent

 6.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Idd, en een mens zit veel complexer in elkaar, het is gewoonweg kortzichtig om het direct op een geweldadige game te steken, alsof dat de enige en belangrijkste reden is om geweld te plegen!?

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  en iemand anders zegt weer van niet, we zullen er nooit achter komen denk ik

 8.    284 XP
  just1n's avatar

  Inderdaad, ik word regelmatig agressiever van een potje FIFA met een rating van 3+ dan van een potje GTA met een rating van 18+ 😛

  Sowieso moeten de regeringen zich er niet mee bemoeien, dat doen ze al genoeg. Het is de taak van de ouders om erop te letten wat het kind speelt en of et dat mag of niet.

 9.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  die man verdient een bloemetje ofso (A)

  altijd weer dat gezeur dat het door games komt nou ben ik gelukkig toch bijna 16 dus dan kan ik de meesta games spelen als er een leeftijdsgrens zou komen die echt heel streng zou zijn. Maar de mensen die in rondte gaan lopen schieten zijn inderdaad al gek geboren

 10.    80 XP
  trybenga's avatar

  waarschijnlijk is onze beste man hier zelf ook gamer. 😛