Sinds vannacht kan je onze review van Sniper Ghost Warrior 3 lezen en helaas stelt de game wat teleur, hoewel Patrick wel aangeeft dat CI Games op de juiste weg zit. Eén van de kritiekpunten is dat het reizen tussen gebieden ontzettend lang duurt, maar dat is niet het enige waar je op moet wachten.

Ook het opstarten van de game – en dus de eerste keer laden bij elke speelbeurt – duurt ongekend lang. Eurogamer heeft het aan een test onderworpen en komst zelfs in de buurt van vijf minuten wachten alvorens je weer verder kan met de game. Dat is bizar lang, maar daar is wel een reden voor.

CI Games heeft namelijk gekozen voor een lange laadtijd om de gebieden te laden, want in ruil daarvoor krijgen we korte laadtijden terug bij andere aspecten van de game. Zo duurt fasttravel tussen de 4 tot 15 seconden, een laatste checkpoint laden (afhankelijk van de situatie) 15 tot 30 seconden en een missie opnieuw starten 25 seconden.

Kortom, lang wachten in het begin, kort wachten later in de game. Hoewel de genoemde laadtijden – checkpoints en een restart – overigens ook nog best lang zijn als we de genoemde tijden zien. Dat wekt de indruk dat de game technisch niet zo heel goed in elkaar zit, hoewel de ervaring op zichzelf (gelukkig) wel vloeiend en goed verloopt.