Activision en Sledgehammer Games hebben vanavond Call of Duty: WWII voor het eerst getoond middels een onthullingstrailer. Die trailer kun je hieronder bekijken en tevens is de eerste informatie vrijgegeven. Alle belangrijke punten hebben we hieronder voor je neergezet en we sluiten af met een paar screenshots.

Singleplayer

De game verschijnt op 3 november 2017 voor onder andere de PlayStation 4, maar je kan er al eerder mee aan de slag. Activision bevestigde dat de game voor de release een private multiplayer beta zal ontvangen, maar details daarover moeten we nog even afwachten.

De game zal zich voornamelijk afspelen in 1944 en 1945, waarbij je onder andere de kust van Normandië zal bestormen. Gedurende het avontuur zal je in Frankrijk en België tegen de nazi’s vechten om uiteindelijk op te rukken naar Duitsland.

Je zult het verhaal vanuit meerdere perspectieven beleven en wat men ook belangrijk vindt, is dat ze de menselijkheid van de verschillende legers tonen. Dat betekent dat je niet langer een supersoldaat bent, noch supersoldaten zult treffen. In aanvulling daarop zal Call of Duty: WWII historisch gezien zo accuraat mogelijk zijn.

Dat beperkt zich niet tot alleen de wapens, maar dat zullen we ook terugzien in hoe de mensen met elkaar omgaan, in de setpieces en meer. Men tracht ook een beetje het Band of Brothers gevoel en het Saving Private Ryan gevoel op te roepen gedurende de singleplayer.

Multiplayer

Over de multiplayer wilde men nog niet al teveel kwijt, maar wel vertelde Sledgehammer Games dat ze nieuwe ‘boots on the ground’ gameplay introduceren met gebalanceerde maps, wapens, mêlee mogelijkheden, een nieuw movement systeem en meer. Ook het progressiesysteem is op de schop gegaan en gaat nu door het leven als ‘Division’.

Verder introduceert men een sociale plek onder de noemer ‘Headquarters’ en spelers kunnen hier anderen ontmoeten, elkaar dingen laten zien en meer. Als laatste kon men nog vertellen dat de multiplayer een asymmetrische modus bevat onder de noemer ‘Axis & Allies’, maar meer daarover zal men later bekendmaken.

Coöp

Naast een singleplayer en multiplayer bevat de game ook nog een coöperatieve modus. Deze modus zal een los verhaal bevatten en dat draait om een laatste poging van ‘The Third Reich’ om een leger op te zetten. Veel meer kon men daarover niet kwijt, maar wel gaf men de onderstaande afbeelding vrij. Daarmee zijn nazi zombies dus bevestigd.

Voor nu hebben we eigenlijk het meeste gehoord over de singleplayer. Voor de multiplayer zullen we de E3 af moeten wachten alwaar de multiplayer op de vloer speelbaar zal zijn, zo gaf Sledgehammer Games aan.

Screenshots