Roger de Kangoeroe, wie is er niet groot mee geworden? Het welbekende personage uit Tekken zorgde altijd voor hilarische momenten, vooral wanneer je vrienden tegen de grond mepte met het prachtige beest. Deze momenten zijn echter verleden tijd, want het personage keert niet terug in Tekken 7. De reden hiervoor is een video die een tijd geleden op het internet rondging. Hierin was te zien hoe een hond werd vastgehouden in een nekgreep door een kangoeroe. De baas van deze hond wilde uiteraard zijn geliefde huisdier redden en dus stompte hij de kangoeroe recht in het gezicht.

De video waar het om gaat kan je hieronder bekijken, de teller daarvan staat inmiddels al op 42 miljoen views. Veel mensen keken de video en vonden deze actie hoogstwaarschijnlijk erg grappig en stoer van de man, maar dierenactivisten dachten hier toch heel anders over. Er ontstond namelijk behoorlijk wat ophef en de man die de kangoeroe had gestompt was zelfs zo bang dat hij op een gegeven moment de politie besloot te bellen. Hij kreeg namelijk behoorlijk wat dreigementen van mensen die het niet eens waren met zijn manier van handelen.

De ontwikkelaar van Tekken 7 heeft dit op de voet gevolgd en heeft nadien besloten Roger Jr. en Roger Sr. niet in de game te stoppen. Deze keuze is puur vanwege het feit dat men geen problemen wil met dierenactivisten of andere mensen die het niet normaal vinden dat je een kangoeroe kunt meppen in een videogame. Wel opvallend is dat Kuma de beer wel gewoon in de game aanwezig blijft, de reden daarvoor is dat een beer sterker is dan een mens en die ga je dus niet slaan, aldus Katsuhiro Harada, de executive producer van Tekken 7.

“There was a video of a man’s dog being headlocked by a kangaroo, and he punched it in the face. It turned into a big problem. People were complaining about him punching a kangaroo. It seems that in the last few years there’s a lot more animal activists – even though they probably wouldn’t play our game they would still hear about that, about a kangaroo in our game being punched, and would complain about it.” Kuma the bear is still in the game, though, because a bear is “obviously stronger than a human being”. – Katsuhiro Harada, exec producer