Nederlandse ontwikkelaar PlayLogic failliet

Dat het niet goed gind met het Nederlandse gamebedrijf PlayLogic wisten sommigen van jullie misschien al, vandaag heeft het bedrijf echter faillissement aangevraagd.

Dat het bedrijf nu failliet is gegaan heeft meerdere oorzaken. Een daarvan is dat de laatste game van PlayLogic, Fairytale Fights, niet veel exemplaren heeft verkocht. In plaats van winst zorde deze game voor 16 miljoen euro verlies.

Een tweede oorzaak is dat een tweetal distributeurs weigerden te betalen aan PlayLogic. Als de ontwikkelaar nu haar deuren moet sluiten verliezen meer dan 100 mensen hun baan.

Er is echter nog hoop, het is mogelijk dat een ander bedrijf besluit PlayLogic te kopen en het bedrijf op die manier van de ondergang te redden. Een grote kans dat dit gebeurt is er helaas niet.

 1.    369 XP
  matthijs222's avatar

  altijd vervelend, als je een game bedrijf failliet ziet gaan

 2.    99 XP
  Ronald's avatar

  Fairytale Fights had potentie maar hadden dit verder moeten ontwikkelen. Zonde, misschien dat Guerrila er een paar mensen van kan overnemen.

 3.    542 XP
  niels's avatar

  als die dames op de foto er zo erg onder leiden en hun huis niet meer kunnen betalen, mogen ze wel bij mij intrekken hoor.. geen probleem..

 4.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @niels: XD

 5.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @niels: Ik heb er ook geen problemen mee hoor, maar wil dan wel eerst weten wat er onder het stukwerk zit.