Het is een bekend beeld. Kapotte controllers, gebarsten TV schermen, door midden gebroken discs van games… Gamers die het niet lukt om een online wedstrijd te winnen, die woedend worden omdat een eindbaas continu de sterkere blijkt te zijn en ga zo maar door. Frustratie heb je in alle soorten en maten en de één kan daar beter mee omgaan dan de ander. In plaats van dat we inspringen op een recente nieuwsontwikkeling, pakken we voor deze Jouw mening een wat meer ‘alledaags’ onderwerp.

Ook jij zult te maken hebben gehad met frustratie tijdens het spelen van een game. Sommige games zitten niet goed in elkaar wat erg vervelend kan zijn. Sommige games zijn domweg te moeilijk en weer andere games lijken oneerlijk. Nu zijn games door de jaren heen vele malen gemakkelijker geworden in vergelijking met games die pakweg 20 jaar geleden uitkwamen. Dat zou in theorie betekenen dat de frustratie afneemt, maar dat is niet per se het geval. Of games vroeger technisch beter waren is een andere discussie, frustratie is iets wat ook vandaag de dag nog steeds veel voorkomt.

Nu is de hamvraag natuurlijk in hoeverre jij jezelf laat gaan of juist kan controleren. Scheld je er op los als iets niet lukt? Of heb je de neiging discs door te breken? Sterker nog, hoever ben je ooit gegaan tot je jezelf afvroeg waar de uiting van frustratie nu eigenlijk goed voor was? Dan hebben we het over dat je controllers kapot gooit, je afreageert op bijstanders, je TV tot overmaat van ramp gesloopt hebt en ga zo maar door.

Of ben je juist iemand die heel goed weet waar de grens ligt en de game dan afsluit om escalatie te voorkomen? Of heb je jezelf altijd onder controle en beperkt het zich enkel tot wat scheldpartijen? Iedereen staat hier natuurlijk anders in en gaat hier anders mee om, vandaar dat het juist zo’n interessant onderwerp is. Laat hieronder weten wat frustratie met jou doet, hoe je er mee omgaat en hoe ver je het ooit hebt laten komen. Zoals altijd zijn we weer erg benieuwd!