Over een nieuwe Tomb Raider is officieel nog niets bekend, maar deze heet mogelijk ‘Shadow of the Tomb Raider’. Dit naar aanleiding van een onzorgvuldige Square Enix medewerker die de informatie open en bloot op z’n laptop had staan terwijl hij in de metro zat.

Of dit daadwerkelijk de nieuwe Tomb Raider betreft is niet bekend, maar de kans is zienderogen afgenomen dat we er op de E3 iets van gaan zien. De Facebook fanpagina Turning Point meldt namelijk dat de community manager, Meagan Marie, tegenover hen heeft aangegeven dat het een stille E3 voor Lara zal zijn.

Wel kon deze community manager er aan toevoegen dat ze naar het moment later dit jaar uitkijken waarop ze meer gaan bekendmaken over haar (Lara) nieuwe avontuur. Dat zou dus kunnen betekenen dat Square Enix de gamescom aangrijpt om de nieuwe Tomb Raider aan te kondigen.

“This will be a quiet E3 for Lara, but we’re looking forward to catching up on her new adventure later this year.”

Neem dit desondanks met een schep zout, aangezien er verder geen bron van Turning Point te achterhalen valt. Ook heeft Square Enix officieel niet gesproken over een nieuwe Tomb Raider game, al lijkt een nieuw deel niet onwaarschijnlijk.