The Long Dark is een Kickstarter-project van origine en heeft inmiddels al meerdere testfases doorlopen. De post-apocalyptische survival game kent een heerlijk uniek en intrigerend sfeertje. Het is gemaakt door de indie-ontwikkelaar Hinterland Studio en laat jou als speler overleven in een wereld waarin de mens een paar stapjes terug heeft gedaan in de voedselketen.

Hinterland heeft inmiddels voldoende getest, gerommeld en verbeterd. Nu is de ontwikkelaar zich aan het voorbereiden op de start van het eerste seizoen. Wintermute, zoals het eerste seizoen ook wel genoemd wordt, zal bestaan uit vijf episodes. De eerste twee episodes over piloot Will Mackenzie en Dr. Astrid Greenwood zullen verschijnen op 1 augustus. De episodes bieden per stuk tussen de 6 en 10 uur aan speelplezier.

De andere drie episodes zullen in de loop van 2017 en begin 2018 verschijnen. De zogenaamde Story Mode verschijnt op vrijwel elk denkbaar platform, waaronder de PlayStation 4 en zelfs Linux. De onderstaande trailer geeft alvast een mooie indruk. De sfeer en stijl zijn waanzinnig vormgegeven.