Voorheen bracht Ubisoft ieder jaar een nieuw deel in de Assassin’s Creed franchise uit, maar vorig jaar verscheen er geen volwaardig deel. De ontwikkelaar wil namelijk meer tijd besteden aan een nieuw deel. Naar verluidt zal de volgende game uit de serie zich afspelen in Egypte en de naam Assassin’s Creed: Empire hebben. Hier doken verschillende geruchten over op.

Het kan echter zijn dat het volgende deel toch anders gaat heten. Op Reddit is namelijk een bericht van iemand verschenen die claimt dat hij bij een bedrijf werkt dat pre-order posters voor winkels maakt. Volgens de gebruiker wordt er momenteel aan een poster voor Far Cry 5 gewerkt, maar ook aan eentje voor het volgende Assassin’s Creed deel. Die game zou volgens dit gerucht ‘Assassin’s Creed: Origins’ gaan heten en dus niet ‘Empire’.

Het gaat wel om dezelfde game, want de Reddit-gebruiker geeft aan dat het nieuwe deel zich in Egypte zal afspelen, gebaseerd op het ontwerp van de poster die hij zag. Hij zegt niet erg lang naar de poster gekeken te hebben, maar de setting was duidelijk vanwege een piramide die op de poster afgebeeld zou staan. Er zou een nieuwe Assassin te zien zijn, die richting een stad met de piramide loopt. Volgens dit nieuwe gerucht zou de Assassin een schild en een boog bij zich dragen. Verder zou de poster vermelden dat er een Gold Edition van Assassin’s Creed: Origins zal worden uitgebracht. Deze editie bevat naast de game ook een steelbook en de Season Pass.

Het is niet duidelijk hoe betrouwbaar deze informatie is, dus neem de bovenstaande details vooralsnog wel met een korrel zout. De Reddit-gebruiker zegt dat dit niet de eerste keer is dat hij over informatie over onaangekondigde games beschikt vanwege zijn werk. Normaal gesproken worden, volgens de persoon in kwestie, games aangekondigd voordat het bedrijf de posters verscheept. De poster voor Assassin’s Creed: Origins zou op 30 mei verscheept worden. Mocht de informatie inderdaad kloppen, dan zal het dus niet lang duren totdat Ubisoft het spel officieel zal aankondigen.