Zo’n twee jaar geleden dook er een ‘Nintendo PlayStation’ prototype op, een apparaat waar vrij weinig over bekend was. De console was het resultaat van een kortstondige samenwerking tussen Sony en Nintendo, die het beste van beide werelden moest gaan combineren. De console zou het mogelijk maken om zowel SNES-games als PlayStation-games af te kunnen spelen, maar Nintendo koos er uiteindelijk voor om met Philips een samenwerking aan te gaan in plaats van met Sony.

Dat laatste resulteerde uiteindelijk in een bastaard van een console, namelijk de Philips CD-i. Philips verloor 1 miljard Amerikaanse dollar aan de console en er zijn uiteindelijk slechts 1 miljoen exemplaren verkocht. De console was ruim zeven jaar te koop, tussen 1991 en 1998.

De Nintendo PlayStation is er dus jammer genoeg nooit gekomen en het enige wat er nog van deze samenwerking over is, dat is het gevonden prototype. Deze werkte helaas niet en het heeft dan ook even geduurd tot men de console wist te repareren, maar console-modder Ben Heck is er eindelijk toch in geslaagd.

In de video hieronder zie je Ben’s uitgebreide reportage, inclusief de beelden van een werkende Nintendo PlayStation prototype.