DLC Special: NioH – Dragon of the North – Een aantal maanden geleden wist NioH nogal wat stof te doen opwaaien bij de release. De game scoorde boven verwachting goed en wist zelfs op meerdere plaatsen uitverkocht te raken. Ondertussen is de eerste van de drie aangekondigde uitbreidingen voor de game beschikbaar: Dragon of the North. Deze uitbreiding neemt ons mee naar een volledig nieuwe regio met nieuwe hoofd- en zijmissies, nieuwe wapens, Guardian Spirits en meer.

Het besneeuwde Tohoku

Eenmaal aangekomen in het besneeuwde Tohoku, gaat deze DLC verder waar het verhaal van de originele game eindigde. Je moet daarom ook de game volledig uitgespeeld hebben om toegang te verkrijgen tot de nieuwe regio. Eén van de eerste veranderingen die je direct zult merken, is de gear die je er kunt vergaren. Een nieuw type wapen, de Odachi, duikt al snel op en blijkt zonder twijfel één van de betere wapens te zijn tegen alle soorten vijanden.

De vijanden die je tegenkomt zullen op een enkeling na niet veel verschillen van wat we al kennen van de originele game, maar doordat je nu een nieuw wapen hebt om deze te bevechten, maakt dat het wel wat minder eentonig. Vooral omdat de Odachi speciale aanvallen heeft die erg leuk zijn om uit te voeren en omdat die vooral erg veel schade aanrichten. Je kunt nu ook twee in plaats van één Guardian Spirit aan je zijde hebben en deze daarnaast ook upgraden om ze nog sterker te maken. Helaas hebben de Guardian Spirits weinig synergie met elkaar, waardoor het hebben van een tweede erg weinig verschil maakt.

Nieuwe bazen, nieuwe uitdagingen

In deze nieuwe regio liggen ook wat nieuwe bazen op de loer. De eerste baas die je tegenkomt vormt al direct een enorme uitdaging voor wanneer je level wat aan de lagere kant is. Waar de doorsnee vijand niet te veel moeite kost, zal dit dubbel en dwars goedgemaakt worden door de moeilijkheidsgraad van Date Masamune en zijn vrienden. Hierdoor lijkt de uitbreiding veel langer dan hij eigenlijk is, maar voor de prijs die gevoerd wordt voor de DLC (€9,99) is het zelfs nog vrij royaal.

Het aanvullende verhaal wordt goed verwerkt in de DLC op verschillende manieren, zowel door cut-scènes als door uitleg van één van de bekende Guardian Spirits Nekomata, die je nu ook als je eigen Guardian Spirit kunt instellen. Het einde van deze downloadbare content zal voor sommigen echter min of meer onbevredigend aanvoelen, maar dit is waarschijnlijk opzettelijk zo gedaan om het verhaal doorlopend te maken voor de eerstvolgende uitbreiding.

Conclusie

Al met al is het een prima uitbreiding geworden, die voor het prijskaartje vrij veel te bieden heeft. Hoewel het gebruik van het nieuwe wapen niet voor iedereen is weggelegd (aangezien de schade gebaseerd is op Strength), maken de nieuwe, erg uitdagende baasgevechten veel goed. De nieuwe regio heeft naast wat re-skins niet veel noemenswaardige nieuwigheden, maar is voor de liefhebber voldoende om bezig te kunnen blijven door de combinatie van de nieuwe speelstijl met de Odachi, nieuwe bazen en een doorlopend verhaal, waardoor we enkel meer zin krijgen in nog meer nieuwe content.