Hoewel 2015’s Star Wars Battlefront er prachtig uitzag en het de authentieke sfeer van het universum goed wist te grijpen, was het aanbod aan content zeer mager. Na de launch kwamen er tegen betaling een aantal uitbreidingen bij, maar eigenlijk had die content er gewoon vanaf het begin in moeten zitten. Overigens is de game met alle uitbreidingen nog steeds niet bijster vol met content.

EA en DICE lijken hiervan geleerd te hebben, want CEO Andrew Wilson gaf aan dat Battlefront II aanzienlijk meer content zal bevatten. Bij de launch zal de game meer dan drie keer zoveel content bevatten. Dat moet haast ook wel, gezien de game alle verschillende tijdperken aandoet. Toch is ook enige voorzichtigheid hierbij geboden, het is natuurlijk EA. Wilson zei namelijk ‘bij de launch’ en drie keer zoveel als die content destijds, is nog steeds niet zo heel erg veel.

Het kan een beetje doemdenken zijn, maar nogmaals; de uitgever staat er om bekend vaak extra content aan te bieden tegen een forse prijs. In het beste geval zou Battlefront II ook zomaar eens het Walhalla kunnen worden voor Star Wars-fans. Laten we er in elk geval op hopen!