Het Deense IO Interactive, voornamelijk bekend geworden door de langlopende Hitman-reeks, moet op zoek naar een nieuwe uitgever. Square Enix, enige aandeelhouder in het bedrijf sinds 2009, breekt namelijk met de ontwikkelaar. Dit komt naar buiten naar aanleiding van de jaarcijfers, die Square Enix heeft gepresenteerd.

Het bedrijf heeft het afgelopen financiële jaar goed gepresteerd en wist een omzet van 256 miljard yen binnen te slepen, dit komt op zo’n 2 miljard euro neer. De winstmarge van Square Enix staat momenteel op 31,2 miljard yen, zo’n 252 miljoen euro. Toch werden de aandeelhouders geattendeerd op een ingecalculeerde afschrijving van 4,8 miljard yen (38,7 miljoen euro). Dit blijkt dus de financiële afhandeling met IO Interactive te zijn.

De Deense ontwikkelaar heeft een tweede seizoen van Hitman op de planning staan, maar de toekomst daarvan lijkt nu onzeker. We hopen in elk geval dat IO Interactive snel een nieuwe uitgever kan aantrekken. Het leek namelijk net allemaal heel lekker te gaan met de Hitman-franchise en de ontwikkelaar zelf. Eind vorig jaar trok het in een gloednieuw kantoor in Kopenhagen, vernieuwde het bedrijf haar logo en vierde men afgelopen maart het eenjarige bestaan van het eerste seizoen van Hitman. De kans bestaat overigens dat de 38,7 miljoen wordt afgeschreven vanwege het afbreken van de ontwikkeling van IO Interactive’s volgende project: Hitman seizoen 2.