Star Trek-fans kunnen eind deze maand zelf beleven hoe het is om aan het roer te staan van de U.S.S. Aegis of U.S.S. Enterprise. Het leek er altijd op dat je alleen in multiplayer het meeste uit de game zou halen, maar er is een nieuwe feature toegevoegd die zeer positief uitpakt voor diegenen die de game alleen of met minder dan vier spelers willen spelen.

Ubisoft heeft de Watson-techniek van IBM gebruikt om spelers gebruik te laten maken van voice-commands. Het is dus mogelijk om de crew, die door de computer wordt bestuurd, aan te sturen met je stem in plaats van dat je dat moet doen door middel van je controller. Dit maakt van het geheel natuurlijk een meer authentieke ervaring.

“When playing as Captain on either ship, the U.S.S. Aegis or U.S.S. Enterprise, you’ll be able to speak direct, interactive commands to your shipmates. Captains can use Watson for any crew of less than four players. And where in the past voice commands in games have often been a source of frustration and controller-hurling, this new technology – built using IBM’s VR Speech Sandbox system – promises a far smoother and more responsive experience.”