Er zijn al meer dan genoeg zombiegames uitgekomen voor de PlayStation 4, maar voor PlayStation VR is dat een ander verhaal. Vertigo Games gaat daar volgende maand verandering in brengen. Dan zullen zij Arizona Sunshine beschikbaar stellen voor de virtual reality-headset van de PS4.

Arizona Sunshine is een shooter waarin je op zoek gaat naar overlevenden. Natuurlijk zal je vele zombies tegenkomen en deze zullen je missie moeilijk maken. Gelukkig kun je goed overweg met knalijzers en deze zul je dan ook moeten gebruiken om de ‘undead’ opnieuw te doden. Je kunt natuurlijk het avontuur alleen beleven, maar het is ook mogelijk om in coöp te spelen. Tevens bevat het spel een ‘Infinite’ modus waarin maximaal vier spelers tegen een oneindige horde aan zombies moeten opboksen.

De Nederlandse ontwikkelaar heeft er voor gezorgd dat alle verschillende controllers voor PlayStation VR kunnen worden gebruikt en dat is dus inclusief de nieuwe PS VR Aim Controller. Tevens kun je kiezen hoe je je wilt voortbewegen in de game. Dit kan door ‘normaal’ te lopen of door middel van teleporteren. Vooral voor gamers die snel misselijk worden door VR, is de laatste optie een welkome toevoeging.

Om je een idee te geven hoe de game eruit ziet, zijn er een aantal screenshots vrijgegeven en die kun je hieronder bekijken.

blank blank blank