Sinds de release van Rainbow Six Siege is de ondersteuning door Ubisoft uitstekend te noemen. De shooter wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates en de studio heeft zelfs besloten om nog een tweede jaar uitbreidingen voor de game uit te brengen. Daarvoor werd eerder al een roadmap vrijgegeven.

Toch is men momenteel, ruim drie maanden na de release van Operation Velvet Shell, nog niet tevreden met de huidige staat van het spel. Daarom heeft Ubisoft besloten om de eerstvolgende uitbreiding drie maanden uit te stellen. Mei, juni en juli zullen namelijk in het teken staan van het verbeteren van Rainbow Six Siege, alvorens er weer nieuwe content voor de game wordt uitgebracht.

De drie maanden waarin de game wordt verbeterd heeft Ubisoft toepasselijk ‘Operation Health’ genoemd. In die maanden staan verschillende dingen centraal, zoals in de onderstaande afbeelding te zien is. Zo worden er technologische verbeteringen doorgevoerd, waaronder makkelijke matchmaking en snellere servers. Ook worden nieuwe technische features op een andere manier uitgerold en worden er veel bugs opgelost.

Operation Health heeft natuurlijk invloed op de eerder vrijgegeven plannen omtrent nieuwe content. Daarom heeft Ubisoft een nieuwe roadmap onthuld, die je hierboven kunt bekijken. De Hong Kong uitbreiding komt nu in seizoen drie, dat in augustus begint. De Zuid-Korea content blijft gewoon gepland voor seizoen vier, dat in november begint. De twee Poolse Operators die in een apart seizoen zouden verschijnen, worden nu verspreid over de twee resterende seizoenen. De Poolse map is helaas geschrapt en zal dus niet meer uitkomen.