IO Interactive blijft hoogstwaarschijnlijk de rechten op Hitman behouden


Eind vorige week werd bekend dat Square Enix niet langer verder wil samenwerken met IO Interactive. Dat heeft als gevolg dat de ontwikkelaar van de Hitman franchise op zoek moet naar een andere uitgever.

Toen was het nog wat onduidelijk wat voor invloed dat zou hebben op de Hitman franchise, maar volgens bronnen van het Duitse Gamestar zal de ontwikkelaar de rechten op de franchise kunnen behouden. Dat betekent dat zij enkel een nieuwe uitgever dienen te zoeken voor het tweede seizoen van Hitman.

Over dat tweede seizoen kon Gamestar melden dat de ontwikkeling nu halverwege is en dat de release voor ergens eind dit jaar of begin volgend jaar op de planning staat. Uiteindelijk had IO Interactive drie seizoenen gepland staan voor Agent 47.

Of het klopt is afwachten uiteraard, maar men verwacht dat IO Interactive deze week met een verklaring komt.

Boxshot Hitman

Hitman

Releasedatum:
11-03-2016
Genre:
Actie
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1. crew Redacteur -    552 XP
  GazMeister's avatar

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar de exacte cijfers van Hitman. Squenix draait vette winst maar besluit toch om de franchise te booten – dan zullen de inkomsten wel niet goed genoeg zijn.

 2.    141 XP
  MrSvenGame's avatar

  Wellicht een nieuwe playstation exclusive?

 3.    25 XP
  DDG7's avatar

  Ik hoop zo erg dat het waar is. Zou zonde zijn als de beste game ooit bruut word afgekapt door die paupers van SE

 4.    1903 XP
  gamexl's avatar

  Sony… Time 2 buy IO! ūüėČ

 5. Anoniem -   
  163.158.226.xxx's avatar

  Ik hoop dat microsoft zee opkoopt en eindelijk een keer goed behandelen (geen 2e Rare) dit zou goed zijn voor de industrie