Vandaag is het tweede seizoen van For Honor van start gegaan en dat brengt gelijk ook nieuwe content naar de game. Deze content valt onder de ‘Shadow & Might’ update en die bestaat uit het onderstaande aan toevoegingen.

De nieuwe helden zijn direct toegankelijk voor Season Pass houders. Beschik je daar niet over? Dan zal je moeten wachten tot 23 mei alvorens je deze aan kunt schaffen met de in-game valuta.

  • Shinobi (Samoerai Assassin) – Shinobi zijn experts in het manoeuvreren op het slagveld. Met hun backflips, voorwaartse rollen, super sprint vaardigheden en de mogelijkheid om ontwijkingsmanoeuvres te blokkeren, zijn Shinobi behendige en beweeglijke helden. Hoewel ze weinig health hebben en zich moeilijk defensief op kunnen stellen, compenseren ze dit met hun lenigheid en de reikwijdte van hun aanvallen. Met hun traditionele Japanse kusarigama, een sikkel aan een ketting, hebben Shinobi de verste reikwijdte van alle Helden.
  • Centurion (Ridder Hybrid) – Centurions vechten van dichtbij en zijn gespecialiseerd in het omzeilen van andermans verdediging en het uitputten van hun tegenstanders. Vanwege hun gelimiteerde bereik, moeten ze naar de vijand toe om ervoor te zorgen dat die zijn of haar balans verliest. Wanneer hun tegenstanders wankelen, kunnen ze gestraft worden door een zware sprongaanval van de Centurion. Met een betrouwbare gladius is de Centurion perfect uitgerust om het gevecht in te duiken en een combinatie van dodelijke aanvallen uit te voeren.
  • Nieuwe maps – Season Two vergroot ook het aantal multiplayermaps met de toevoeging van Forge en Temple Garden. Forge staat voor de macht van Ashfeld en de brute kracht van de oorlogsmachine van de Ridders. Temple Garden belichaamt daarentegen de schoonheid en de harmonie van Myre, maar is door de Samoerai in een slagveld veranderd. Beide maps zijn vanaf nu beschikbaar in alle multiplayermodi.
  • Aangepast uitrustingssysteem – Shadow & Might verbetert het uitrustingssyteem door een balans te creëren tussen te zwakke en te sterke statistieken. De weergave van statistieken verandert ook, waardoor spelers die uitrustingen vergelijken nu de percentuele verbeteringen zien.
  • Epic Level Gear – Naast het nieuwe uitrustingssysteem voegt Shadow & Might een compleet nieuwe categorie voor uitrusting toe, namelijk Epic gear. Hierdoor stijgt de maximale gear score van 108 naar 144.
  • Faction War breidt uit – Aangezien Season One van de Faction War een gevecht tussen de Vikingen en de Samoerai bleek te zijn, worden er negen nieuwe gebieden aan de cross-platform Faction War map toegevoegd. Met eer, trots en exclusieve in-game prijzen op het spel, wordt er met de Faction War in twaalf weken besloten welke factie daadwerkelijk de beste is.

Gelijktijdig met deze update is ook patch 1.07 verschenen. Die past een hele hoop aan en daarvan kan je de changelog hier terugvinden, aangezien Ubisoft die eerder al bekendmaakte.