Codemasters heeft vanmiddag F1 2017 officieel aangekondigd voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze game zal op 25 augustus verschijnen en als ‘nieuwe’ feature keren de klassieke Formule 1 auto’s terug. Een concept dat we enkele jaren terug voor het laatst in de franchise van Codemasters zagen.

F1 2017 beschikt net zoals de voorgaande delen over een carrière modus, maar die zal nu nog diepgaander zijn. Verder kent de game veel verbeteringen ten opzichte van het vorige deel en er wordt een gloednieuwe ‘Championships’ modus geïntroduceerd.

Veel informatie werd er nog niet vrijgegeven, want dat zal Codemasters binnenkort doen. Men zal ongetwijfeld daarvoor de E3 aangrijpen die begin volgende maand in Los Angeles zal plaatsvinden. Maar, gelukkig wilde Codemasters wel wat delen over de klassieke auto’s.

Auto’s die in de game aanwezig zullen zijn, zijn de 1988 McLaren MP4/4, destijds bestuurd door Alain Prost en Ayrton Senna, de 1992 Williams FW14B bestuurd door Nigel Mansell en Riccardo Patrese en de 2002 Ferrari F2002 van Rubens Barrichello en Michael Schumacher.

De klassieke auto’s vormen deze keer ook een onderdeel van de carrière modus. Gedurende je carrière zul je uitnodigingen ontvangen om deel te nemen aan moderne evenementen met klassieke Formule 1 auto’s. Verder biedt F1 2017 voor nog meer variatie vier alternatieve circuit-layouts, verschillende spelvarianten en het is mogelijk om de klassieke auto’s in diverse modi te gebruiken.

Als je de Day One editie van F1 2017 van te voren reserveert of op de release aanschaft, dan krijg je de beschikking over de 1988 McLaren MP4/4. Later zal deze auto ook voor andere spelers beschikbaar worden gesteld, zij het tegen betaling.

Hieronder een eerste trailer.