Volgende maand kunnen fans van motorsport aan de gang met het nieuwste deel in de MotoGP-serie. Gamers die denken scherpe tijden te kunnen neerzetten kunnen dan ook meedoen aan een groot eSports toernooi. Milestone laat op het Europese PlayStation Blog weten dat de uiteindelijke finale gehouden wordt in Valencia tijdens de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.

Om mee te doen moet je natuurlijk MotoGP 17 aanschaffen, maar je ook inschrijven op de website van het MotoGP eSport Championship. Dan moet je de tijden in de Red Bull Rookies Championship in de Moto3- en Moto2-categorie verbeteren. Als je dat lukt krijg je toegang tot Online Challenges. Hierin moet je zeven aaneengesloten uitdagingen aangaan, die zich afspelen op specifieke circuits in vooraf bepaalde omstandigheden. De finalisten hiervan worden uitgenodigd om naar Valencia te gaan voor de grote finale.

De grote vraag is natuurlijk wat hiermee uiteindelijk te winnen is, maar helaas wordt dit nog even stil gehouden. De prijzenpot zal op een latere datum op de website van MotoGP 17 bekend worden gemaakt.