Veel mensen zullen The Witcher verhalen kennen uit de door CD Projekt Red geproduceerde games, maar het bronmateriaal bestaat uit een acht-delige boekenserie van auteur Andrzej Sapkowski. Vice-president van Netflix, Erik Barmack, zegt dat de auteur een rijke, memorabele en fantasierijke wereld heeft opgezet die ideaal is voor een serie. En dat is dus ook precies wat de streaming-gigant gaat doen.

The Witcher serie zal worden ontwikkeld door onder andere: Sean Daniel (The Mummy franchise, Ben-Hur, The Expanse) en Jason Brown (The Expanse), partners bij de Sean Daniel Company, samen met Tomek Baginski (The Cathedral, het BAFTA winnende The Fallen Art, Ambition) en Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life) van de visuele productiestudio Platige Image. Auteur Andrzej Sapkowski zal als consultant gaan dienen, om de serie zo trouw mogelijk aan het bronmateriaal te laten blijven.

Wanneer de serie uit gaat komen is niet bekend, we vermoeden dat het project nog redelijk in de kinderschoenen staat. Netflix lijkt wel het ideale platform te zijn om een serie als deze op uit te brengen. Makers krijgen doorgaans veel vrijheid en daarnaast een groot budget om hun visie waar te maken. Wat denk jij? Gaat deze The Witcher serie een succes worden?