Er zijn al een aantal delen in de Final Fantasy-reeks voorzien van een remaster en er zijn er ook een aantal nog onderweg, waaronder Final Fantasy XII. De regisseur van The Zodiac Age, Takashi Katano, heeft tegenover International Business Times laten weten dat er waarschijnlijk geen remasters meer uit zullen komen van andere delen, maar wel remakes.

Volgens Kitano hebben remasters alleen nut als het delen betreft uit de PlayStation 2 tijd en daarna. Deze zien er nog vrij goed uit en door het verhogen van de resolutie en wat grafische toeters en bellen toe te voegen, ziet zo een game er al snel een stuk moderner uit. Delen uit de serie die voor de PS2 zijn uitgekomen, zien er vandaag de dag niet al te best uit. Het is daarom veel moeilijker om die games door middel van een remaster ‘up to date’ te krijgen. Het is dan logischer om voor een remake te kiezen, zoals ook het geval is met Final Fantasy VII.

“[Final Fantasy 12] is a PS2 title, and you look at the other titles in the series and technologically anything before the PS2 era is going to be quite difficult to do a modern remaster of to a suitable level of quality. That means [a future game] is far more likely to be a remake.”

Het is de bedoeling dat er na Final Fantasy VII dus nog meer remakes zullen komen, alleen hangt dat wel van de fans af. Zij moeten van zich laten horen, zodat Square Enix kan bepalen welk deel helemaal opnieuw moet worden opgebouwd en gemoderniseerd.

“We really have to hear their voices on that, if they want to see a remake or a remaster of a certain game then that’s more likely to be the one we go for.”