Eerder vandaag kon je al lezen dat het PSN maar liefst 70 miljoen actieve gebruikers per maand heeft en 26.4 miljoen PlayStation Plus abonnees. Deze informatie werd gedeeld bij een meeting van Sony in Tokio en hier werd ook over PlayStation VR gesproken.

Sony Interactive Entertainment Deputy President Tsuyoshi Kodera vertelde dat Sony het verscheep volume van units gaat verhogen. Dat betekent op termijn ook dat er ruimte ontstaat om de kosten voor de headset terug te brengen. Dat is in eerste instantie gunstig voor Sony, want de marge zal dan toenemen.

Op termijn, als PlayStation VR een krachtig product is – oftewel een grote installed base heeft – kan Sony “activiteiten uitvoeren die van invloed zijn op de prijs”. Tegelijkertijd let Sony wel op wat de gebruikers willen en ze richten zich op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Zowel in softwarematig opzicht alsook hardwarematig opzicht.

Het ultieme doel is, als we tussen de regels doorlezen, een ervaring blijven bieden van hoge kwaliteit en op termijn een prijsverlaging. Maar dat eerste is nodig om de headset aan de man te brengen, want alleen bij veel verkopen is het mogelijk om de kosten en uiteindelijk de prijs terug te dringen.