Het is de meesten van jullie vast niet ontgaan wat er afgelopen maandag gebeurde in het Engelse Manchester, maar voor iedereen die niet geheel op de hoogte is: tijdens een Ariana Grande concert nam een zelfmoordterrorist het leven van 22 mensen, nog meer raakten gewond.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar wat als je nu net een game wil uitbrengen waarin je als hoofdrolspeler een meisje met een bom rond haar middel moet redden? Dan is uitstel uit respect voor de slachtoffers de beste oplossing en dat is dus ook wat Bandai Namco doet met haar nieuwe game ‘Get Even’, die eigenlijk gepland stond voor een release op 26 mei.

“Given recent events and out of respect we have decided to postpone the commercial release of Get Even to June 23rd. We would like to express our deepest condolences to everyone concerned.”

De game zal nu uit gaan komen op 23 juni, bijna een hele maand later. Gelukkig is dergelijk uitstel goed te begrijpen. Overigens bracht Bandai Namco nog wel nieuwe beelden van de game naar buiten, zij het voor de tragische gebeurtenis van afgelopen maandag.