Titanfall 2 krijgt aanstaande dinsdag een nieuwe update en deze zal het één en ander aan nieuwe content aan de game gaan toevoegen. De belangrijkste toevoeging is die van een nieuwe Titan met de naam ‘Monarch’.

Deze Titan stelt spelers in staat om upgrades te blijven ontvangen, zolang deze in leven is. Uiteindelijk zal dit leiden tot de uiteindelijke vorm van deze Titan en die kent een mogelijkheid om energie van vijandelijke Titans te absorberen naar herlaadbare schilden van alle medespelers.

Verder voegt deze update een map toe aan Titanfall 2. Het betreft hier de map ‘Relic’, een remake van een map uit de originele Titanfall. De bestaande map Crashsite krijgt een update die collision problemen moet oplossen en verder zal het straks mogelijk zijn om op nieuwe stukken van deze map te wallrunnen. Ook introduceert Respawn op deze map ziplines.

De update zal ook nog nieuwe Prime Titan skins voor Ronin en Tone toevoegen, samen met nose art, camos en callsigns die je in de in-game winkel kunt aanschaffen. Als laatste wordt er nog een nieuwe executie toegevoegd die je kan verdienen. Deze executie heet ‘Now You See Me’ en werkt samen met de cloak mogelijkheid.

Afsluitend zullen er nog meer balans fixes worden doorgevoerd met deze update, maar daarvoor moeten we even de changelog afwachten. In de modus Titan Brawl kan je na de update trouwens dubbel XP verdienen voor een beperkte tijd.