Zojuist kon je al de eerste trailer van Far Cry 5 bekijken, maar als je dat nog niet gedaan hebt, dan kan je hier terecht. In dit bericht zetten we alle informatie die Ubisoft vandaag heeft vrijgegeven voor je op een rijtje.

Verhaal

De game speelt zich af in Montana, de Verenigde Staten. Je neemt hier de rol aan van een nieuwe junior hulpsherriff in het fictieve Hope County. Al jaren is hier een sluipende vijand aanwezig in de vorm van een doomsday sekte met de naam ‘Project at Eden’s Gate’ die een slechte invloed op de maatschappij heeft. Door jouw komst wordt hun plan om een gewelddadige staatsgreep te plegen in versnelling gebracht en het is aan jou om hun plannen te dwarsbomen. Je staat er gelukkig niet alleen voor, want je krijgt hulp van het verzet in Hope County die zich maar wat graag van deze sekte wil ontdoen.

Belegerd en afgeschermd van de rest van de wereld, bundelen spelers hun krachten met inwoners van Hope County en vormen ze het verzet. De strijd brengt spelers naar unieke locaties in Hope County, die verschillende gameplay-ervaringen bieden. Spelers besturen gedurende hun reis onder andere vliegtuigen tijdens luchtgevechten met sekteleden boven Big Sky Country. Bij het opsporen van sekteleden en het verzamelen van overlevingsmiddelen reizen spelers door akkers, bossen, bergen en rivieren, en kruipen zij achter het stuur van iconische muscle cars, ATV’s, boten en meer. Voertuigen zijn tevens handig als bescherming tegen aanvallen van wilde dieren, maar zijn ook de ideale manier om te ontsnappen als het even niet gaat zoals gepland.

Om de sekte neer te halen, moeten spelers gebruikmaken van elk wapen dat ze kunnen vinden, waaronder geweren en granaten, maar ook handwapens zoals een sloophamer of een honkbalknuppel. Daarnaast kunnen spelers ‘Guns for Hire’ rekruteren uit een groot aantal personages, of zelfs ‘Fangs for Hire’, speciale dieren zoals beren en poema’s waarmee je jouw speelstijl aanvult.

Het gehele avontuur is speelbaar in je eentje, maar je kan ook in coöp aan de slag. Met hoeveel man maximaal is nog niet bekend.

Map Editor

De map editor is in enkele delen afwezig geweest, maar keert terug in Far Cry 5. Hiermee kan je eindeloos veel speelwerelden creëren waarin je vervolgens helemaal los kunt gaan. Verder biedt deze map editor nieuwe opties die een extra dimensie toevoegen aan de content die door spelers is gemaakt. Hoe we dat moeten opvatten is even afwachten, dat wordt binnenkort bekendgemaakt.

Personages

Ubisoft heeft een paar korte trailers vrijgegeven van de personages Mary May Fairgrave, de vrouw achter de bar in de Spread Eagle, Nick Rye, piloot en Jerome Jeffries, pastoor. Al deze personages horen bij het verzet.

Meer details

Ubisoft heeft ook nog een video gepubliceerd waarin Dan Hay, creative director, dieper op de game ingaat. Dit interview kan je hieronder bekijken en tevens kan je op deze website meer toelichting vinden.

Screenshots & Artwork

Als laatste hebben we nog een aantal screenshots voor je, check ze allemaal hieronder. De eerste vijf beelden zijn screenshots, het resterende beeld is artwork.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank