De afgelopen jaren hadden Microsoft en Electronic Arts een exclusiviteitsdeal voor games uit de FIFA franchise. Dit zorgde ervoor dat er exclusieve content op de Xbox One verscheen en dat die console ook voor de marketing van de games werd gebruikt. De kans is aanwezig dat deze zaken dit jaar echter anders gaan zijn.

Het lijkt er namelijk op dat Sony mogelijk een exclusiviteitsdeal met EA is aangegaan voor FIFA 18. De afbeelding die je onderaan dit bericht ziet is op het internet opgedoken en op deze foto is een Poolse YouTuber te zien, die aanwezig was bij een presentatie van FIFA 18. Achter hem is duidelijk het logo van de PlayStation 4 Pro te zien bij het logo van de game. Dit wijst er mogelijk op dat Sony nu de deal in handen heeft. De afgelopen jaren waren er op dezelfde soort evenementen namelijk Xbox logo’s te zien.

Als Sony en EA inderdaad partners zijn voor FIFA 18, dan betekent dit mogelijk dat de Legends in FIFA Ultimate Team in het aankomende deel exclusief beschikbaar zijn op de PlayStation 4. Ook zal Sony’s console dan waarschijnlijk gebruikt worden voor het adverteren van het spel en kunnen we wellicht speciale PlayStation 4 bundels met FIFA 18 verwachten.

Voorlopig blijft de bovenstaande informatie een gerucht en moeten we wachten totdat EA meer bekendmaakt over FIFA 18. Dit zal volgende maand gebeuren, want dan zal de game onthuld worden tijdens EA Play.