De kans is groot dat je vroeger – en misschien nu nog steeds – met Carrera-racebanen hebt gespeeld. Hiermee bestuur je raceauto’s die door middel van een sleuf in de baan elektrisch kunnen worden aangestuurd. Van dit principe heeft Futurlab gebruikgemaakt voor hun nieuwe PlayStation VR-game: Tiny Trax. Wanneer het spel zal uitkomen is nog niet bekend.

De in totaal twaalf banen in de nieuwe titel voor PlayStation VR zijn niet hetzelfde als die je in de winkel kan kopen, want de ontwikkelaar is hier helemaal los op gegaan. Je zult in verschillende omgevingen kunnen spelen en je zal de meest waanzinnige loopings en bochten tijdens het racen treffen, waardoor je soms niet meer weet wat boven en onder is.

Je kunt natuurlijk alleen aan de gang met het spel, maar de game bevat ook een multiplayer. Maximaal vier gamers kunnen tegen elkaar racen op één circuit of ze kunnen een toernooi spelen. Dankzij het gebruik van PlayStation VR zal de actie zich vlak voor je neus afspelen. Je neemt dus niet plaats achter het stuur, maar kijkt vanaf de zijkant mee. 

In de onderstaande video kun je zien wat je van Tiny Trax kunt verwachten.