Destiny 2 werd recent officieel onthuld met de eerste gameplay beelden en een globale uitleg van wat we kunnen verwachten wanneer de sequel in september uitkomt. We krijgen een nieuwe verhaallijn en we zullen als Guardians opnieuw onze krachten moeten ontwikkelen. De belangrijkste nieuwe features hebben we in een eigen special besproken, maar er zijn ook een aantal veranderingen ten opzichte van het origineel die wellicht wat minder opvielen.

Zo bouwde je in Destiny jouw speciale vaardigheid, je Super, op door vijanden af te maken en hoe hoger je Intellect was, des te sneller dit ging, maar in het vervolg werkt dit anders. In de onderstaande video gaat de Britse YouTuber Arekkz Gaming daar verder op in. De stukken armor die je zult verzamelen in het nieuwe deel en die voorbij komen in de beelden hieronder, geven je Agility, Recovery en Armor. Normaal zaten deze onderdelen bij je subklasse. Zo stond de Hunter bekend om zijn hoge Agility en was deze van zichzelf zeer wendbaar.

Daarnaast had je los daarvan Intellect (Super), Discipline (granaten) en Strength wat je mêlee is, maar dat heeft Bungie dus overboord gegooid voor de nieuwe statistieken bij je armor. Dit zal dus niet meer invloed hebben op de genoemde drie onderdelen. Het opladen van je Super zal dus hetzelfde gaan, maar het systeem waarmee je er invloed op kon hebben via je armor, is niet meer aanwezig. Een opvallende keuze, maar zo kan je wel meer variëren op die gebieden zonder dat het je subklasse teveel zal beïnvloeden.

In de rest van de video kun je ook nog eens een eerste indruk krijgen van de Exotic armor voor de Hunter, Warlock en Titan, die er best fraai uitzien.