Star Wars Battlefront II werd enige tijd terug via een trailer onthuld en daarin lag de focus op de singleplayer. Ditmaal krijgen we namelijk een volwaardige singleplayer campagne waarin we de rol van slechterik op ons nemen, maar naast de singleplayer bevat de game ook een multiplayer en de onthulling daarvan laat niet lang meer op zich wachten.

Voorafgaand aan de E3 heeft Electronic Arts een eigen evenement, EA Play, wat ze vorig jaar ook hadden. De uitgever heeft aangekondigd dat op 10 juni, tijdens EA Play, de allereerste beelden van de multiplayer getoond zullen worden.

Tijdens een livestream zullen we de ‘Assault on Theed’ zien, waarin 40 spelers de strijd met elkaar aangaan. Denk qua voertuigen aan N-1 Starfighters en Vulture Droids die over je hoofd heen vliegen of de AT-RT Walkers gevolgd door AATs. Het lijkt een actievol geheel te worden in de normaal altijd zo vredige hoofdstad van Naboo.

Darth Maul en andere iconen uit Star Wars zullen ook langskomen op het slagveld. De livestream zal om 12:30 uur plaatselijke tijd zijn, wat hier 21:30 uur ’s avonds is. Zodra de beelden beschikbaar zijn, zul je die hier natuurlijk kunnen bekijken.