Tekken 7 ligt vanaf vandaag in de winkels voor de PlayStation 4 en dat is toch wel een bijzonder moment. Tekken is namelijk één van de eerste fighting games die uitkwam voor de PlayStation-console en nu vier consoles later, is de franchise nog altijd net zo sterk als toen. De game wist met het eerste deel in 1994 behoorlijk wat aandacht naar zich toe te trekken en na deel twee en drie werd de franchise op handen gedragen. Zoals elke franchise kende ook Tekken zo haar dipjes, maar dit weet men gelukkig helemaal te herstellen in het nieuwste deel.

Wij spelen de game nu al ruim een week en de review is dan ook in aantocht. We willen echter nu bij de release ook weten hoe de servers zich staande houden en hoe de matchmaking in zijn werk gaat. Gezien het feit dat het online-gedeelte games als Tekken 7 kan maken of breken, vinden we het wel belangrijk om dit juist te kunnen beoordelen in de review.

Buiten het testen van de online onderdelen om, kunnen we al met volle zekerheid zeggen dat Tekken 7 ontzettend goed is en weer dezelfde magie naar de huiskamers brengt als de eerste delen binnen de franchise. Tegelijkertijd voelt dit ook een beetje als een afsluiter van de franchise qua verhaal, maar dit is tevens de basis voor de toekomst. Het verhaal wordt in ieder geval op een bijzondere wijze afgesloten in dit deel met daarbij een hele hoop antwoorden.

We zijn dan ook erg benieuwd of jullie Tekken 7 al gescoord hebben en hoeveel 10-hit combo’s jij al uit je mouw hebt weten te schudden. De launch trailer van de game kun je in ieder geval hieronder checken.