Sony’s PlayStation VR heeft vandaag een mijlpaal bereikt, de VR-bril is in zijn totaliteit wereldwijd namelijk meer dan 1 miljoen keer verkocht. Verder zijn er in totaal 5.25 miljoen VR-games verkocht tot op heden en men speelt gemiddeld 25 minuten per sessie met de headset. Deze cijfers maakte Shawn Layden, president en CEO van Sony Interactive Entertainment America, vandaag bekend.

Verder meldt hij ook dat er nog genoeg werk te doen is voor Sony om nog meer exemplaren te verkopen. De PS4 kent namelijk een gigantische installed base van ruim 50 miljoen console eigenaren en men heeft “nog maar 1 miljoen” mensen aan kunnen spreken. Layden verwacht dat de verkopen dit jaar zullen toenemen, vooral omdat de accessoire beter beschikbaar zal zijn vanaf nu. Hij vertelt dat het tijdens de laatste kerstperiode onmogelijk was om nog ergens een VR-headset te kunnen vinden, iets wat men dit jaar anders hoopt te zien.

Promotie voor de headset heeft men vorig jaar dan ook lichtelijk teruggeschroefd, vanwege de slechte beschikbaarheid. Wanneer dat geen probleem meer is, zullen ook de promotionele activiteiten van Sony weer toenemen om de verkopen te stimuleren. Software zal een grote focus zijn voor de headset en er zijn al genoeg highlights voorbij gekomen. Neem bijvoorbeeld het onlangs uitgekomen Farpoint, de VR-modus van Resident Evil VII en Rise of the Tomb Raider.