Gisteren kwam EA Sports met de allereerste trailer van FIFA 18 op de proppen. Deze trailer staat geheel in het teken van niemand minder dan all-time Champions League topscorer Cristiano Ronaldo. Een opvallend besluit nog steeds, waar Ronaldo voorheen enkele jaargangen de cover van de PES-games sierde.

Goed, we zijn hier niet om oude koeien uit de sloot te halen, want de toekomst voor alle FIFA liefhebbers op de PS4 zal er vanaf dit jaar een stuk rooskleuriger uit gaan zien. Rondom de aankondiging zijn er namelijk meer interessante wetenswaardigheden naar buiten gekomen. Naast het verschijnen van de normale editie, verschijnen er twee speciale edities.

Het feit dat deze twee speciale edities an sich verschijnen is niet zo heel bijzonder, want de afgelopen jaren is dit een vaste gewoonte van EA geworden. De thematiek van de speciale edities is echter wel interessant te noemen en dan voornamelijk die van de Icon Edition. Bij het pre-orderen van deze Icon Edition krijg je namelijk een Ronaldo Nazário kaart voor vijf wedstrijden te leen op Ultimate Team.

Wat dit zo speciaal maakt is het volgende: Ronaldo Nazário is een niet eerder verschenen Legend kaart en verschijnt dus voor het eerst in Ultimate Team sinds 2011, maar zijn nieuwe kaart zal ongetwijfeld een stuk sterker zijn. Daarnaast is het minstens bijzonder te noemen dat er niet wordt gesproken over een Legend Edition, maar een Icon Edition voor FIFA 18. Dit duidt er inderdaad op dat de deal tussen EA Sports en Microsoft is verlopen en dat de naam van Legends veranderd is in Icons.

Maar wat hebben wij als PS4 spelers hier dan aan? Vorige week lieten we al weten dat Sony wel eens aan zet zou kunnen zijn om partner te worden van EA Sports omtrent FIFA 18. Dat kan nu wel eens bevestigd zijn, aangezien de reveal trailer begint met het verschijnen van het PlayStation logo. Ook werd dit nieuws uitgebreid op het PlayStation Blog gemeld. Ik durf dus haast wel te zeggen dat FIFA 18 de allereerste FIFA in de geschiedenis van de franchise zal zijn die Legends, ofwel Icons zal bevatten voor de PS4-spelers.

Wat er verder nog gaat komen omtrent FIFA 18 is nog even afwachten, maar lang zal dit niet hoeven duren. Op 10 juni aanstaande zal EA Play plaatsvinden, alvorens de E3 zelf van start gaat. We houden jullie op de hoogte, maar zijn wel ontzettend benieuwd welke nieuwe Icons jullie de komende tijd nog verwachten.