Special: For Honor Season 2: Shadow & Might – Een niet onbekend concept van Ubisoft is om een game op te delen in zogenaamde seizoenen. Een game die zo succesvol is geëvalueerd in een contentrijke ervaring is bijvoorbeeld Rainbow Six: Siege. Ook For Honor maakt gebruik van dit concept en sinds kort is het tweede seizoen, Shadow & Might, van start gegaan. We krijgen twee nieuwe krijgers en twee nieuwe maps, daarnaast is het uitrustingssysteem aangepast, Epic Gear wordt toegevoegd aan de bestaande content en de Faction War modus is uitgebreid. Tijd om dit eens allemaal onder de loep te nemen.

Een mooi pakketje content en verbeteringen

De twee nieuwe maps en krijgers zullen we zometeen behandelen, maar laten we beginnen met het uitrustingssysteem. Dat had nogal wat haken en ogen, iets dat Ubisoft ook is opgevallen. Om dat beter te balanceren, heeft men bij de Shadow & Might toevoeging de statistieken van extreem sterke en extreem zwakke toevoegingen opnieuw vergeleken. De balans daartussen is net even iets gestroomlijnder gemaakt, en spelers kunnen statistieken in percentages vergelijken. Ook is er Epic Gear toegevoegd, dit zorgt ervoor dat de ultieme Gear score nu van 108 naar 144 is getild. Een nieuwe uitdaging dus voor de doorgewinterde For Honor-speler.

De Faction War modus bleek een klein beetje tegen te vallen, slechts een gevecht tussen de Vikingen en Samoerai waartussen besloten werd welke de beste was. Deze modus is qua partijen niet uitgebreid, maar er zijn wel negen nieuwe gebieden bijgekomen. Ook zijn er weer allerlei uitdagingen te behalen en exclusieve prijzen te bemachtigen. Een welkome toevoeging die nu twaalf weken zal beslaan. De leukste toevoegingen van Shadow & Might zijn echter de nieuwe krijgers en maps. Laten we die er even bij pakken.

De Centurion

Hoewel een Romeinse officier weinig te zoeken heeft op een slagveld als deze, is het wel een hele toffe toevoeging. De Centurion ziet er gevaarlijk uit met zijn korte zwaard en prachtige pantser, vooral het masker maakt indruk. De Centurion is een recht-voor-z’n-raap krijger. Slechts bewapend met een kort zwaard en een ijzeren vuist, vechten deze Centurions graag direct op de man. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwijken en doorbreken van de verdediging en zijn bovendien dodelijk met hun aanvallen vanuit de lucht. Zorg er dus voor dat je geen Centurion boven je hebt staan. Uiteraard ontbreekt het duimpje naar beneden niet, als het tijd is om de tegenstander naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

De Shinobi

Krijgers die zich hebben aangesloten bij de Samoerai, mythische figuren waaraan het bestaan ervan nog weleens getwijfeld werd. Inmiddels hebben ze het slagveld betreden en staan ze voor alles wat met snelheid en behendigheid te maken heeft. Sprongen door de lucht, trappen en dodelijk met de Kusarigama. Een ketting met aan het uiteinde een vlijmscherpe sikkel. Door de ketting zijn ze niet alleen van dichtbij dodelijk, maar kunnen ze ook vanop afstand ineens een vijand onschadelijk maken. Doordat ze behendig moeten zijn, hebben ze een lichte uitrusting, bestaande uit veel stof en leer met stekelige uiteindes erop. Ideaal voor spelers die ineens van achteren willen aanvallen.

The Forge

De eerste nieuwe map bevindt zich in Ashfield, het thuis van de Ridders. Er zijn nog weinig industrieën actief, maar staal voor wapens en dergelijke is uiteraard erg gewild. The Forge is zo’n smederij en dat is te zien aan alles. Industrieel met karretjes, door een rad aangedreven machines en hoogteverschillen. Een mooie map, maar misschien hadden we toch iets meer diversiteit willen zien. Desalniettemin een goede toevoeging, want het aantal maps van For Honor was niet bepaald dik gezaaid. Maar zoals we zeiden: de volgende keer mag het iets frisser en nieuwer.

Temple Garden

Het gebied van de Samoerai wordt uitgebreid met veruit de mooiste map tot nu toe: Temple Garden. Het straalt een bepaalde spirituele sfeer uit, zit goed in elkaar en maakt indruk met indrukwekkende beelden, vegetatie en gebouwen. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is het een erg mooie map. Er heeft duidelijk veel tijd in gezeten, want het zit vol met details. Een map die we vaak hopen tegen te komen.

Conclusie

Het tweede seizoen genaamd Shadow & Might is een complete toevoeging. Het uitrustingssysteem heeft een make-over gekregen en voegt ook de Epic Gear toe. De twee nieuwe krijgers zijn een welkome toevoeging en voegen echt iets toe aan de game. Onze favoriet is overduidelijk de Centurion. Het duurt even om hem onder de knie te krijgen, maar eenmaal uitgevogeld is het een killer. De Temple Garden map is ook een mooie toevoeging en ook The Forge is leuk, maar lijkt wat te veel op wat we al hebben. In elk geval is For Honor er duidelijk een paar stappen op vooruit gegaan. Spelen maar!