Ubisoft heeft de aankomende Assassin’s Creed game nog altijd niet officieel aangekondigd. De laatste weken zijn er echt zo veel dingen gelekt rondom ‘Assassin’s Creed: Origins’, dat het wel zeker lijkt dat dit de nieuwe titel gaat worden. Ook nu is er weer informatie over de game gelekt.

De nieuwe informatie komt van de juli-uitgave van het magazine Game Informer, dat te vroeg is uitgelekt. Het blad geeft behoorlijk wat nieuwe informatie over Assassin’s Creed: Origins, waaronder de releasedatum. Het spel zal namelijk op 27 oktober uitkomen, zo valt er te lezen. De bovenstaande afbeelding is een foto die van het magazine genomen is.

Daarnaast zijn ook de speciale edities van het spel gelekt. Naast de standaard uitgave zal er ook een Deluxe Edition komen. Deze editie bevat naast de game nog een uitbreiding (waarvan de inhoud nog onbekend is) en zal $69.99 gaan kosten. De Gold Edition bevat dezelfde Deluxe uitbreiding en de Season Pass en gaat $99.99 kosten. Als laatste is er nog de Gold Steelbook Edition. Deze editie bevat alle eerder genoemde inhoud en een speciale steelbook verpakking. Dit is de duurste editie die wordt genoemd en gaat $109.99 kosten.

Ook worden er in het magazine nog een hoop details over Assassin’s Creed: Origins vrijgegeven. De belangrijkste informatie hebben we hieronder voor je opgesomd.

 • De spelwereld is een stuk dynamischer dan in eerdere games.
 • NPC’s reageren op de dag/nacht cyclus. Ze eten, werken en gaan naar bed.
 • De ontwikkeling van Assassin’s Creed: Origins startte nog voor Assassin’s Creed: Unity.
 • De game bevat een nieuw gevechtssysteem en flink verbeterde AI. Vijanden zullen je niet langer één voor één aanvallen. Tijdens gevechten zal er een meter oplopen en wanneer deze vol is kun je een krachtige aanval uitvoeren. Verder kun je niet langer vijanden die sterker zijn dan jijzelf aanvallen met je hidden blade.
 • Assassin’s Creed: Origins krijgt behoorlijke RPG elementen als het gaat om levels en gear. De game bevat een nieuw gear-systeem waarmee spelers bepaalde delen van de gear kunnen upgraden door materialen te craften. Er is ook een nieuw level-systeem met een level cap van 40.
 • Er is een diepgaander systeem voor vaardigheden. Je kunt vaardigheden in drie verschillende categorieën vrijspelen, namelijk Seer, Warrior en Hunter.
 • Er is geen mini-map aanwezig, maar een kompas zoals in The Elder Scrolls games en Horizon: Zero Dawn.
 • Er is geen knop meer om te sprinten. De snelheid waarmee je beweegt hangt af van hoever je de analoge stick indrukt. Er is wel een knop waarmee je kunt bukken.
 • De game speelt zich af in de tijd van Cleopatra.
 • Je kunt vrijwel alles in de game beklimmen en parkour is een stuk vloeiender.
 • Het verhaal wordt grotendeels geheim gehouden.
 • Bayek is niet het enige speelbare personage in de game, maar het andere personage wordt ook nog geheim gehouden.
 • De game bevat gladiator-gevechten in arena’s
 • Er zitten puzzels in het spel, maar die zijn deze keer een stuk uitdagender dan in eerdere delen.
 • Ook onderwater zijn er schatten te vinden, in bijvoorbeeld ruïnes en gezonken schepen.
 • Je kunt kamelen gebruiken om je door de spelwereld te verplaatsen.

Ook zijn er via het blad screenshots verschenen van Assassin’s Creed: Origins. Deze kun je hieronder bekijken. Het gaat om foto’s die van het gedrukte blad gemaakt zijn, dus de kwaliteit laat helaas wat te wensen over. Wel geeft het een idee van hoe de game er uit gaat zien.

Tot zover alle informatie die via het Game Informer magazine is gelekt. De kans dat de informatie klopt is overigens behoorlijk groot. Het gaat hier om een officieel magazine dat al gedrukt is. Verder komen bepaalde details overeen met eerdere gelekte informatie, waaronder de naam van het hoofdpersonage, de pre-order bonus en de art die voor het spel gebruikt wordt.

Aanstaande maandag om 22:00 uur zal Ubisoft tijdens de E3 persconferentie naar alle waarschijnlijkheid Assassin’s Creed: Origins uit de doeken doen, dus verwacht dan de eerste beelden van de game, evenals meer informatie.