Wie weleens in Japan is geweest en een arcadehal heeft bezocht, kan niet om Taiko no Tatsujin heen. De welbekende Japanse drum-game is al jaren uitermate populair en een zeer geliefde rhythm-game. De franchise staat hier in het Westen beter bekend als Taiko Drum Master.

Vandaag heeft men een nieuw deel binnen deze franchise aangekondigd, onder de naam Session de Dodon ga Don. In deze game zal het voor het eerst mogelijk zijn om te spelen terwijl de data van je vrienden zichtbaar zijn. Ook kun je sessies doen tegenover hun data, om zo gemotiveerd te raken om hun score te verbeteren. Ook kun je nieuwe personages kiezen als ‘Guest Session Performance’ zijnde, zoals bijvoorbeeld Doreamon.

Een exclusieve USB-controller zal ook uitkomen samen met de game en is momenteel in ontwikkeling. Deze zal gemaakt worden door Hori en zal los en als bundel verkrijgbaar zijn voor Taiko no Tatsujin: Session de Dodon ga Don.

De ontwikkeling van de game is al 80% afgerond en zal in 2017 uitkomen in Japan. Over een Westerse releasedatum is nog niets gecommuniceerd, maar importeren is natuurlijk altijd een optie.