Tijdens de E3 persconferentie van Sony werd de multiplayer van Call of Duty: WWII uit de doeken gedaan. Dit gebeurde door middel van een spectaculaire trailer, die je hier nog eens kunt bekijken. Inmiddels zijn er meer details over de beta en de multiplayer bekendgemaakt.

Allereerst de multiplayer beta. Het was al duidelijk dat de beta op 25 augustus zou beginnen op de PlayStation 4, maar de precieze data waren nog niet bekend. Activision heeft inmiddels echter het precieze schema vrijgegeven en dat ziet er als volgt uit:

Weekend 1 (alleen op PlayStation 4):

  • Start: vrijdag 25 augustus, 19:00 uur
  • Einde: maandag 28 augustus, 19:00 uur

Weekend 2 (op PlayStation 4 en Xbox One):

  • Start: vrijdag 1 september, 19:00 uur
  • Einde: maandag 4 september, 19:00 uur

Zoals in het schema te zien is kunnen PlayStation 4 bezitters dus twee weekenden aan de slag met de beta, terwijl die op de Xbox One slechts één weekend is. Om toegang te krijgen tot de multiplayer beta dien je een pre-order voor Call of Duty: WWII te plaatsen. Wat de beta precies inhoudt qua content is nog niet bekend.

Sledgehammer Games heeft verder nog enkele kleine details over de multiplayer van Call of Duty: WWII onthuld. Zo werd duidelijk dat tanks, die in de trailer te zien waren, alleen in de gloednieuwe War modus zitten. Dit is een meer verhalende multiplayer modus. Ook keren, niet geheel verrassend, scorestreaks terug in het vliegtuig dat kort in de trailer te zien was is daar één van.

Er werd ook nog kort gepraat over Headquarters. Dit is een nieuwe sociale feature in de game, waarin je vrienden en andere spelers kunt ontmoeten en bepaalde beloningen kunt vrij spelen. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk, maar Sledgehammer Games heeft laten weten dat Headquarters in totaal 48 spelers tegelijkertijd ondersteunt.

Als laatste liet Michael Condrey van Sledgehammer nog weten dat de gehele multiplayer trailer daadwerkelijk gameplay beelden waren. Er is dus geen spraken van CGI beelden of iets dergelijks, alles dat je ziet in de video is in-game.