Bethesda hield twee dagen geleden haar persconferentie en deze is niet zoals men verwachtte. Bethesda richtte zich vooral op VR en sequels, om het kort door de bocht te zeggen. Op het internet zijn zat reacties te vinden waaruit blijkt dat fans teleurgesteld zijn en meer hadden verwacht. Een titel waar fans wellicht op hoopten, was natuurlijk The Elder Scrolls 6. Deze ontbrak echter en de reden is vrij eenvoudig.

De game is simpelweg nog niet in ontwikkeling volgens vice-president Pete Hines van de PR/marketing afdeling van Bethesda. Dit vertelde hij in een interview nadat de persconferentie afgelopen was. Interviewer Geoff Keighley vroeg aan hem of de eerstvolgende titel uit de Elder Scrolls reeks in ontwikkeling is.

“They’re hard at work, they have a lot going on. Once those two projects are at a stage where they can be talked about, then we’ll get to TES 6.”

Duidelijke taal van Hines dus. Wanneer we dan wel iets horen of zien van de titel, blijft natuurlijk een mysterie. Ook de twee projecten waar Bethesda op het moment mee bezig is, blijven nog onbekend. Wel omschreef Hines de twee projecten als ‘grootse multiplatform titels’. Het interview kan je hieronder nog kijken.