Tijdens de E3 persconferentie van Sony werd Shadow of the Colossus aangekondigd voor de PlayStation 4. Er was nogal wat onduidelijkheid over de game, want hebben we hier nou te maken met een remaster of een volledige remake van de PlayStation 2 klassieker uit 2005?

Gelukkig heeft Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studio, nu voor duidelijkheid gezorgd. In een interview met Famitsu gaf hij namelijk aan dat Shadow of the Colossus voor de PlayStation 4 een remake is. De content in de game is exact hetzelfde als het origineel, alleen alle assets van het spel worden volledig opnieuw gemaakt.

Ook wordt de game wat gemoderniseerd, wat onder andere invloed zal hebben op de controls. De manier waarop wij tegenwoordig gewend zijn een game te besturen is namelijk wat anders dan hoe dat vroeger was, zo gaf Yoshida aan. Volgens Sony wil men met deze remake laten zien hoe fantastisch het origineel was, maar dan door de technologie van nu te gebruiken.

Het moge duidelijk zijn dus, Shadow of the Colossus op de PS4 is meer dan een simpele HD remaster. De game moet ergens in 2018 op de PlayStation 4 verschijnen.