We zijn weer een week verder en dat betekent in dit geval dat deze editie van de E3 inmiddels is afgelopen. We hebben weer heel wat verse beelden van verschillende games voorbij zien komen en jullie hebben hier ook al een aantal previews kunnen lezen. Reden temeer om nogmaals de E3 als onderwerp te kiezen in deze rubriek; we deden het immers vorige week ook al. Vorige week ‘stelden’ we dat dit een spetterende E3 zou gaan worden en nu deze beurs is afgelopen, gooien we er een nieuwe stelling tegenaan, namelijk: ‘Deze E3 viel tegen!’

Een stelling die je vanuit meerdere invalshoeken kunt benaderen, want waarom viel deze E3 voor jou wel of juist niet tegen? De meeste games die werden getoond, waren eigenlijk van tevoren ook al aangekondigd, dus daar wisten we al van dat die sowieso voorbij zouden komen. Deze E3 heeft zodoende dan ook weinig verrassingen opgeleverd; dat is jammer en daarom zou je kunnen stellen dat het tegenviel. Wat weer wel een verrassing was, was dat juist The Last of Us: Part II zich helemaal niet heeft laten zien. Naughty Dog heeft ook al verklaring gegeven waarom dit het geval was. Dat deze beurs (weinig) verrassingen heeft opgeleverd, hoeft echter niet te betekenen dat hij voor jou daarom juist tegenviel.

Er bleef namelijk nog genoeg materiaal over waar we hebben van kunnen smullen. Neem bijvoorbeeld de spetterende beelden van Anthem. Die waren weliswaar afkomstig van de Xbox One X, maar deze game zal ook gewoon naar de PS4 (Pro) gaan komen. Daarnaast konden we voor het eerst echt de multiplayer van Call of Duty: WWII in actie zien; daar zijn wij natuurlijk ook mee aan de slag gegaan. Net als met Destiny 2, waarvan je hier binnenkort natuurlijk een preview kan verwachten. Sony knalde verder nog met spetterende beelden van de nieuwe God of War รฉn we hebben de eerste beelden gezien van de remake van Shadow of the Colossus. Dat was dan wรฉl weer een verrassing, dat die voorbij kwam.

Er kwam verder nog een heleboel meer voorbij, maar dat gaan we hier niet allemaal benoemen. We laten het vanaf hier weer aan jullie over. Vond je door de weinige verrassingen dat het een tegenvallende E3 is geweest of juist niet? Wat het ook zijn mag, je kan je mening hierover weer ventileren door een reactie onder dit artikel te droppen.