Sony besloot vorig jaar de Gamescom te skippen, om zich meer te kunnen focussen op andere evenementen. Sony was vorig jaar namelijk al aanwezig op de E3 en later in het jaar ook haar eigen PlayStation Experience. Tijdens een interview met Jim Ryan, de global sales en marketing chief bij SIEE, werd hem dan ook gevraagd wat hun plannen voor dit jaar zijn.

Hierop gaf hij aan dat Sony momenteel aan het onderzoeken is wat men dit jaar gaat doen. Op de vraag of de afwezigheid van vorig jaar een fout was, zei hij dat het een bewuste keuze is geweest. Men wilde alle content opsparen voor de E3 dat jaar, zonder zich in te kunnen houden. Toch gaf hij aan dat het leuk zou zijn om dit jaar weer iets in Europa te doen, maar dat hier nog geen concrete plannen voor zijn.

Twee jaar geleden deed Sony ook geen persconferentie op de Gamescom, maar koos er toen voor om dit in Parijs te doen. Het is dan ook afwachten wat Sony’s plannen zijn voor dit jaar, vooral omdat PlayStation Experience een belangrijker evenement is geworden voor het concern.

Mocht Sony wel een persconferentie gaan doen dit jaar op de Gamescom, dan is het erg kort dag vergeleken met de E3. De Gamescom begint namelijk op 22 augustus en duurt tot en met 26 augustus, vrij kort na de E3.