Ubisoft kondigde tijdens de E3 persconferentie behoorlijk veel nieuwe games aan. We zagen nieuwe IP’s, maar ook series die terugkeerden van een korte afwezigheid, zoals The Crew en Assassin’s Creed. Toch zijn er ook nog meer series van Ubisoft waar we al beduidend langer niets van hebben gehoord en waar veel gamers graag een nieuw deel van zien verschijnen.

In een interview met IGN werd Yannis Mallat, CEO van Ubisoft Montreal, gevraagd naar de status van deze oudere series en specifiek naar Splinter Cell en Prince of Persia. Mallat reageerde hierop door te zeggen dat Ubisoft in principe altijd open staat voor nieuwe games in bepaalde oudere series waar al langere tijd niets mee is gedaan.

Mallat ziet de studio als één groot creatief collectief, zo legde hij uit. Wanneer er bij sommige mensen uit dit collectief het idee ontstaat om een oudere franchise nieuw leven in te blazen, dan zal Ubisoft daar altijd naar luisteren, aldus de CEO. Het is dan aan Ubisoft om uit te zoeken of dat het juiste moment is om een nieuw deel uit te brengen en of er interesse in is.

Het is dus duidelijk dat Ubisoft zeker niet uitsluit dat de wat oudere series ergens in de toekomst weer terugkeren. Zie jij een nieuwe Splinter Cell of een nieuwe Prince of Persia wel zitten? Laat het hieronder weten.