Death Stranding is al in een dusverre gevorderd stadium dat de game inmiddels speelbaar is, zo blijkt uit een recent interview. Zo heeft de President van Sony Interactive Entertainment America Shawn Layden de game al mogen spelen. . Dit betekent dat er dus veel meer schuilt achter de schitterende trailers die Kojima met zijn ontwikkelteam heeft vrijgegeven.

Shawn Layden vertelt echter dat hij je niet zou kunnen uitleggen wat de game precies is. Hij zegt dat de game up en running is en dat er een paar prototype levels al werken. De game werkt op de Decima-engine van Guerrilla Games, de engine die ook gebruikt werd voor Horizon: Zero Dawn en RIGS voor PS VR.

Er werd ook nog aan Layden gevraagd of het een revolutionaire game is die Kojima aan het beloven is en hij zegt dat dit inderdaad zo is en meer. We zijn in ieder geval allang blij om te horen dat de ontwikkeling aan het vorderen is en er in ieder geval al een speelbare build is.

“No, no – its up and running,” bevestigt Layden. “It’s been aided tremendously after Kojima-San decided to co-opt the Decima [graphics] engine from Guerrilla [that powered Horizon Zero Dawn]. And, gosh, that really gave him a leg up to get up and running and test it and have some prototype levels running. I couldn’t explain to you what the game is…”