Vandaag kondigt Sony PlayStation Europa met gepaste trots op hun blog aan dat de TV & Video ervaring voor Europeanen op de schop is gegaan. De TV & Video sectie is namelijk voorzien van directe links naar de meest populaire en uitgelichte content. Dit is niet per se gebonden aan het aanbod van bijvoorbeeld de PlayStation Store, maar ook aan die van andere aanbieders (Netflix, NowTV en Amazon). Dit doet men zodat je niet constant meer van apps hoeft te wisselen als je een bepaalde serie of film wilt kijken.

Sony heeft zelf ook al geruime tijd een video on demand dienst, genaamd PlayStation Video. Deze is echter tot op heden niet naar de Benelux gekomen en ook de gehele nieuwe TV & Video ervaring komt niet naar de Benelux, zo meldt PlayStation. Wij houden hier dus gewoon de losse apps en hebben geen geoptimaliseerde weergave.

De landen die wel mogen genieten van deze update zijn Australië, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn behoorlijk wat landen en het is toch wel opmerkelijk dat Nederland en België niet in dit rijtje staan, maar de rest van West-, Zuid- en Noord-Europa wel.